ΝΕΑ ΠΝΟΗ

Πολιτισμός

Ο Πολιτισμός είναι ένα από τα δυνατά σημεία αυτού του τόπου. Μείνει όμως πάντοτε ανεκμετάλλευτος ή αντικείμενο αναποτελεσματικών επιλογών. Εμείς στοχεύομε στο να καταστήσουμε τον πολιτισμό ένα ζωντανό κομμάτι και όχι απλώς μια πολιτισμική κληρονομία σε προθήκες. Ο αθλητισμός, παράλληλα, είναι τρόπος ζωής και ο Δήμος οφείλει να διαμορφώνει όλες εκείνες τις συνθήκες που θα μπορούσαν να βελτιώσουν στην πράξη όλα τα θετικά δεδομένα. Θέλουμε τη νέα γενιά ζωτικό κομμάτι και των δύο τομέων, εξασφαλίζοντας υποδομές και υποστήριξη.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ:
ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ
Θεωρούμε αδιανόητο και ντροπιαστικό ένα νομικό πρόσωπο του δήμου μας να είναι γνωστό ουσιαστικά μόνο από το να μοιράζει κατεψυγμένα κοτόπουλα προεκλογικά.

Ανέλιξη: Αναβαθμίζεται πλήρως ο ρόλος της
Γίνεται ουσιαστικά και πρακτικά κέντρο πολιτισμικής δράσης με στόχο να εξελιχθεί σε ένα πολυκέντρο πολιτισμού αθλητισμού και παράδοσης.
Το διοικητικό της συμβούλιο που θα είναι πολυκομματικό θα κληθεί να διαχειριστεί ένα πολύ σπουδαίο κομμάτι της πολιτικής μας.
Κοινωνική Προστασία ( Παιδικοί Σταθμοί, Κ.Α.Π.Η.)
Παροχή Υπηρεσιών σε Ευπαθείς Ομάδες
Κοινωνικό παντοπωλείο
Συμβουλευτικά Κέντρα
Δια Βίου Μάθηση
Πολιτισμός - Αθλητισμός – Περιβάλλον
Εθελοντισμός
Αδέσποτα
Στην Ανέλιξη θα μεταβιβαστεί όλο το βάρος της κοινωνικής μέριμνας και της προστασίας ευάλωτων ομάδων καθώς και το σύνολο των πολιτιστικών και αθλητικων δραστηριοτήτων του δήμου.
Ο προϋπολογισμός της θα αυξηθεί για να καλύπτει τις νέες αρμοδιότητες

ΕΡΓΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ
Ειδικότερα όμως προτείνουμε και σχεδιάζουμε με ορίζοντα την πρώτη τετραετία:

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ανοικτό θέατρο 600 θέσεων στο Βραχάτι
Διεθνές φεστιβάλ μουσικής Μίκης Θεοδωράκης

ΑΛΛΕΣ ΜΑΣ ΔΡΑΣΕΙΣ
Προσηλωμένοι στην αρχή ότι ο Πολιτισμός ήταν και παραμένει πεδίο καθημερινής άσκησης για τους πολίτες και με δεδομένη την τεράστια πνευματική και αισθητική αξία των προϊόντων του, καταθέτουμε τη δική μας πρόταση – όραμα γι αυτόν. Ταυτόχρονα, κρίνουμε εξ αρχής την αναγκαιότητα επανακαθορισμού του ρόλου της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, τη διοικητική της επάρκεια και αυτοτέλεια καθώς και την στελέχωσή της από πρόσωπα που συνάδουν και συνοδοιπορούν με το θεματικό της αντικείμενο.
Βασική αρχή: η διοίκηση του Δήμου θα πρέπει να απεγκλωβιστεί πλήρως από τη λογική των ελεγχόμενων πλειοψηφιών στα Διοικητικά Συμβούλια των φορέων και να μεταβιβάσει την οργανωτική τους λειτουργία σε πνευματικούς ανθρώπους εγνωσμένης αξίας και κύρους που, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, εμπλέκονται άμεσα με τις δραστηριότητές τους.

ΝΕΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΘΕΣΜΟΙ
Τα μεγάλα έργα απαιτούν δαπάνες, αλλά πάνω απ’ όλα χρειάζονται τη φλόγα του ενθουσιασμού και της τολμηρής αποφασιστικότητας

Δημοτικό Ωδείο
Θεωρούμε απαραίτητη η ίδρυση ενός δημοτικού ωδείου, με πρωταρχική αποστολή του τη μουσική διαπαιδαγώγηση των μαθητών/τριών του δήμου μας και κατά επέκταση την ενίσχυση, τόνωση και βελτίωση της πολιτιστικής μας ανάπτυξης. Ένα δημοτικό ωδείο, το οποίο υπό την «σκέπη» του δήμου Βέλου-Βόχας , θα προσφέρει υψηλό επίπεδο μουσικών σπουδών στους δημότες μας, ανοίγοντας διάπλατα τις πόρτες στα παιδιά του δήμου μας αλλά και της ευρύτερης περιοχής, δημιουργώντας τμήματα ενόργανης, φωνητικής και θεωρητικής κατεύθυνσης μέσω κρατικώς αναγνωρισμένων τίτλων σπουδών και, κατ' επέκτασιν, θα λειτουργήσει ως θύλακας πολιτιστικής παραγωγής για τον τόπο μας.

Δημοτική Βιβλιοθήκη
Άμεση επιδίωξη μας είναι η ίδρυση και λειτουργία δημοτικής βιβλιοθήκης.
Η δημοτική βιβλιοθήκη είναι το τοπικό κέντρο πληροφόρησης, που θέτει στη διάθεση του κοινού κάθε είδους γνώση και πληροφόρηση. Είναι ένα ζωντανός οργανισμός που βρίσκεται σε συνεχή εξέλιξη και προορισμό, τροφοδοτώντας όλο τον πληθυσμό της χώρας με πνευματική τροφή.
Είναι η τοπική πύλη που οδηγεί στη γνώση, παρέχει τις βασικές προϋποθέσεις για την δια βίου εκπαίδευση, την ανεξάρτητη λήψη αποφάσεων και την πολιτιστική εξέλιξη του ατόμου και κοινωνικών ομάδων.

Δημοτικό θέατρο
Σε συνεργασία με όλους τους πολιτιστικούς φορείς του δήμου, θα προχωρήσουμε στην ίδρυση δημοτικού θεάτρου.
Ο πολιτισμός του δήμου μας πρέπει να αποκτήσει επιτέλους μία βιώσιμη και αξιοπρεπή στέγη.
Για την Δημοτική μας Αρχή η εκτέλεση ενός τέτοιου Έργου είναι σημαντικότατη και προσβλέπει στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και στην εφαρμογή καλών πρακτικών προς το συμφέρον του τόπου, αλλά και στην ικανοποίηση των θεατρόφιλων πολιτών μας

Δημοτικός κινηματογράφος
Ο ποιοτικός κινηματογράφος, μία από τις κυριότερες μορφές τέχνης, πολιτισμού και ψυχαγωγίας, απουσιάζει εντελώς τους χειμερινούς μήνες. Σε μία τέτοια περίπτωση, ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να ιδρύσει και να διαχειρίζεται το δικό του δημοτικό κινηματογράφο.

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ της ΝΕΑΣ ΠΝΟΗΣ

Εγγραφείτε για να σας ενημερώνουμε με τα νέα μας


Μένουμε σε επαφή

Επικοινωνία

Πείτε μου πως μπορώ να βοηθήσω

Θανάσης Μανάβης

Θανάσης Μανάβης

Επικοινωνία

Ζευγολατιό Κορινθίας

200 01 - Ζευγολατιό

thanasis.manavis.official[at]gmail.com

+30 6945 581255