ΝΕΑ ΠΝΟΗ

Κοινωνική Φροντίδα

Από την πρώτη ημέρα στον δήμο Βέλου-Βόχας αναπτύσσουμε τις εξής δράσεις:

Ο ΔΗΜΟΣ ΣΤΗΡΙΓΜΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες για τη χώρα μας, που χαρακτηρίζονται από τη μείωση πόρων, την περιστολή δαπανών και την έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού, οι Δήμοι της Ελλάδας οφείλουν να προστατεύσουν τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και να διατηρήσουν την κοινωνική συνοχή.
Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο και για τον Δήμο μας, να παρουσιάσει πρωτίστως ανθρώπινο πρόσωπο, παρέχοντας αδιάκοπη και πληρέστερη υποστήριξη σε όσους δημότες την έχουν ανάγκη.
Όχι όμως στη λογική της φιλανθρωπίας, αλλά στην βάση μιας υπεύθυνης και διαρκούς κοινωνικής παρέμβασης, με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ιδιαιτερότητες των πιο ευαίσθητων ομάδων.

Κοινωνική πολιτική και ευημερία
Κάθε σπίτι έχει να αντιμετωπίσει καθημερινά σωρεία προβλημάτων. Ο οικογενειακός προϋπολογισμός έχει καταστεί μία δύσκολη μαθηματική εξίσωση.
Θεωρούμε χρέος της δημοτικής μας παράταξης, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, νοικοκυρεύοντας τον Δήμο και βοηθώντας ουσιαστικά τους δημότες.
Η συλλογική ευημερία περνάει μέσα από μία κοινωνική πολιτική που δεν ελεεί, αλλά παρέχει κίνητρα σε όλες τις κατηγορίες πολιτών να παραμείνουν στην τοπική κοινωνία και να συμβάλουν στην πρόοδό της.
Η δημοτική μας παράταξη έχει την απαιτούμενη ευαισθησία να σκύψει πάνω από τα κοινωνικά προβλήματα, με παρεμβάσεις απλές μα αποτελεσματικές.
Η στήριξή σας στο όραμά μας θα κάνει τον δήμο Βέλου –Βόχας πιο ανθρώπινο, με λιγότερα κοινωνικά προβλήματα.

Η στήριξη των ατόμων με αναπηρία
Πρώτο μέλημα κάθε Δήμου, πρέπει να είναι η στήριξη των ατόμων με αναπηρία, με στόχο την πλήρη συμμετοχή τους σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής, ως ισότιμα μέλη της.

Η στήριξη των ατόμων με μοναχικότητα
Εκτός από τα ΑμεΑ υπάρχουν και άλλοι συμπολίτες μας (όπως λ.χ. ηλικιωμένοι) που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα: Δεν αυτοεξυπηρετούνται πλήρως, δεν έχουν επαρκείς πόρους για την βελτίωση της ποιότητας ζωής τους ή διαβιούν μοναχικά..

Αναβάθμιση της ιατρικής φροντίδας-στις ευπαθείς ομάδες
Είναι χρέος της δημοτικής αρχής η εφαρμογή ενός προγράμματος δωρεάν παρεχόμενων νοσηλευτικών υπηρεσιών ακόμα και κατ’ οίκον (αιμοληψία, ενεσοθεραπεία, μέτρηση αρτηριακής πίεσης/σακχάρου/χοληστερίνης, εμβολιασμός, παράδοση φαρμάκων, περιποίηση τραυμάτων, συνοδεία σε νοσοκομεία και ιατρεία), ώστε κανείς να μην αισθάνεται εγκατάλειψη.
Η οικονομία σε ενίσχυση των δημοτών
Οι ευπαθείς ομάδες που αναφέραμε, αλλά και κάποιες ακόμη (άποροι, πολύτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες), καθώς και το σύνολο των δημοτών, έχουν να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες μίας ανύπαρκτης πολιτικής της νυν δημοτικής αρχής.
Eμείς επεξεργαζόμαστε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης για την ανακούφιση των συμπολιτών μας που είναι σε δύσκολη θέση.


Δημιουργία φορέα επικοινωνίας
Η υποστήριξη του Δήμου στους κατοίκους της περιοχής πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο ουσιαστική. Γι’ αυτό και θεωρούμε καθήκον μας να αναπτύξουμε έναν δίαυλο πληροφόρησης, για τις υπηρεσίες κοινωνικής φύσης, που παρέχει το κράτος, μεριμνώντας για την διασύνδεση των πολιτών με αυτές, αλλά και για την επιδοματική πολιτική, τα προνoιακά ζητήματα, και τα θέματα εργασίας.
Είναι δέσμευση ότι ο δήμος Βέλου-Βόχας θα είναι πραγματικό στήριγμα στους πολίτες, είναι ο βασικός λόγος συμμετοχής στην επίπονη εκλογική διαδικασία αλλά είναι ένα υπέροχο ταξίδι μαζί με τους ανθρώπους, που μεγαλώσαμε, αγαπάμε και είναι οι δικοί μας άνθρωποι.

ΑΔΕΣΠΟΤΑ
Η μεγάλη ντροπή της Ελληνικής κοινωνίας και πολιτείας. Τα αδέσποτα που δεσπόζουν σε όλο τον δήμο, χωρίς μέχρι σήμερα ουσιαστική παρέμβαση του δήμου. Η δημοτική πολιτική εξαντλείται στην διανομή τροφών περιοδικά και στειρώσεων, χωρίς αυτό να περιορίζει ή να λύνει το πρόβλημα.
Είναι μία εντελώς πρόχειρη αντιμετώπιση ενός σοβαρού προβλήματος που δεν είναι μόνο θέμα νοοτροπίας αλλά εγκυμονεί και πρακτικούς κινδύνους.
Η προσπάθεια του δήμου να ενταχθεί σε πρόγραμμα καλυπτόμενος πίσω από πρόταση του δήμου Κορινθίων απέτυχε παταγωδώς και μάλιστα δύο φορές το τελευταίο διάστημα.
Εμείς εκτιμούμε ότι πρέπει να κτίσουμε την δική μας πρόταση και αυτό θα κάνουμε μέσα από την στενή συνεργασία μας με τους φιλόζωους και τις φιλοζωικές οργανώσεις που γνωρίζουν το πρόβλημα καλύτερα από όλους μας και αγαπούν με αποδείξεις τα ζώα και ιδιαίτερα τα απροστάτευτα.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ
Αν είναι κάτι για το οποίο πρέπει να αγωνιστούμε σήμερα, αυτό είναι η εξυγίανση της νοοτροπίας μας και η καλλιέργεια της ελπίδας για την βελτίωση του κόσμου μας. Από την ελπίδα θα προκύψει και η προσωπική μας προσπάθεια, στο μέτρο που ο καθένας θέλει και μπορεί. Ο εθελοντισμός είναι η επιδίωξη του ανέφικτου και αποτελεί ότι πιο ηρωικό μπορεί να τολμήσει κανείς σήμερα!
Ο εθελοντισμός κάνει τους πολίτες ενεργούς και υπεύθυνους αλλα πρώτα απ όλα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της η δημοτική αρχή.
Πιστεύουμε στον εθελοντισμό και θα βοηθήσουμε τους εθελοντές.


Πολύ σύντομα θα έχετε στα χέρια σας αναλυτικά τις προτάσεις της παράταξης και για τους τρείς ευαίσθητους τομείς:

ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ
Ως άνθρωπος, ως πολίτης της Ευρώπης, ως επιστήμονας αδυνατώ να δεχθώ ότι θα υπάρχουν συμπολίτες μας, που θα βρίσκονται διαρκώς στο περιθώριο της ζωής εξαιτίας της διαφορετικότητας τους. Δεν μπορούμε να κάνουμε ότι δεν τους βλέπουμε
Είναι ευαίσθητα κοινωνικές ομάδες οι οποίες θέλουν φροντίδα, προστασία αλλά σοβαρή προσπάθεια για πλήρη ενσωμάτωση τους στην τοπική κοινωνία, χωρίς παραβατικότητα και αποκλεισμούς.
Ήδη η ομάδα εργασίας μας μελετά και θα εκπονήσει, το επόμενο διάστημα, ένα ευέλικτο και απόλυτα εφαρμόσιμο σχέδιο για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας που ανήκουν στις ομάδες αυτές.
-Δωρεάν περιοδικές ιατρικές εξετάσεις σε όλους ανεξαιρέτως τους Ρομά αλλά και μετανάστες του δήμου, για την προστασία τόσο των ιδίων όσο και ολόκληρου του πληθυσμού.
-Προσπάθεια ένταξης μας σε Ευρωπαϊκά προγράμματα για τις μειονότητες και χρηματοδότησης δράσεων
Είναι βασικά στοιχεία της πολιτικής μας πρότασης για το κομμάτι αυτό των πολιτών, που πρέπει να πάψουμε να τους βλέπουμε ως πρόθυμους ψηφοφόρους της Κυριακής και να τους δούμε ως ανθρώπους ισότιμους.
-Αποτελεί δέσμευση της ΝΕΑΣ ΠΝΟΗΣ η δημιουργία υποδομών στους καταυλισμούς αλλά και νομιμοποίησης τους προκειμένου να ζουν αξιοπρεπώς και με πλήρη δικαιώματα.

ΑΛΛΕΣ ΜΑΣ ΔΡΑΣΕΙΣ
H πατρίδα μας περνά μία πολύ δύσκολη περίοδο, που ξεκίνησε με την βαθειά οικονομική κρίση στις αρχές της περασμένης δεκαετίας και συνεχίστηκε με την μεγάλη παγκόσμια υγειονομική κρίση.
Οι πολίτες έχασαν πολλά σημαντικά κομμάτια από την ζωή τους και για πολλούς η καθημερινότητα υποβαθμίστηκε μέχρι την ανέχεια.
Εμείς έχουμε σχέδιο για να εφαρμόσουμε ένα ευρύ πρόγραμμα κοινωνικής φροντίδας.
Η κοινωνική φροντίδα αποτελεί την πεμπτουσία του προγράμματος μας. Μεγάλες πληθυσμιακές ομάδες έχουν ανάγκη προστασίας, στήριξης, καθοδήγησης και επίλυσης προβλημάτων που σχετίζονται με την διαβίωσή τους, την υγεία, την ασφάλεια και εν γένει την φροντίδα τους.

Βασικά κριτήρια στην άσκηση κοινωνικής πολιτικής πέραν των αρχών του ανθρωπισμού της δημοτικής αρχής είναι η δικαιοσύνη, η αμεσότητα και η διαφάνεια στην αξιοποίηση των πόρων αλλά και η προτεραιοποίηση των αναγκών με την εφαρμογή διάφανων διαδικασιών. Οφείλουμε να επεκτείνουμε την κοινωνική δράση του Δήμου μας και να απλώσουμε ένα κοινωνικό δίχτυ προστασίας σε όλες τις ευπαθείς ομάδες.

Οι υπηρεσίες του δήμου και η "Ανέλιξη" θα αποτελέσουν τον οδηγό ενός διευρυμένου Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης στο οποίο θα συμμετέχουν όλοι οι ενεργοί φορείς, λειτουργοί και σύλλογοι που δραστηριοποιούνται στον ευαίσθητο τομέα της παροχής κοινωνικών υπηρεσιών.
Θα παρέχουμε:
* Συμβουλευτική σε άτομα, οικογένειες ή ομάδες πληθυσμού, μέσω του ειδικευμένου προσωπικού.
* Ενημέρωση για κοινωνικά και προνοιακά θέματα
* Ενισχύσεις και στήριξη ευπαθών ομάδων πληθυσμού, με διαφανή κριτήρια και αντικειμενικότητα, με πρωτεύοντα ρόλο των ειδικών επιστημονικών συνεργατών του Δήμου.
* Υποδομές ή πολιτικές για την προσβασιμότητα ΑμεΑ σε δημόσια, ιδιωτικά κτίρια και στον αστικό ιστό.
* Λειτουργία και ανάπτυξη δομών παιδικής/οικογενειακής φροντίδας (Παιδικοί σταθμοί, ενδοοικογενειακά προβλήματα).
* Λειτουργία και ανάπτυξη Υπηρεσιών ΚΑΠΗ.
* Συνεργασία με φορείς δημόσιας υγείας, με κρατικές δομές κοινωνικής προστασίας καθώς και με συλλόγους και φορείς του τόπου.
* Οργάνωση εκδηλώσεων για τη πρόληψη και την αντιμετώπιση προβλημάτων ψυχικής υγείας.
* Υλοποίηση προγραμμάτων καταπολέμησης της φτώχειας.
* Υλοποίηση σε συνεργασία με δημόσιους φορείς υγείας προγραμμάτων πρόληψης.
* Ενίσχυση του εθελοντισμού.
* Προστασία και ευζωία της τρίτης ηλικίας.
* Γραφείο Ισότητας των φύλων.
* Προστασία της υγείας των πολιτών.

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ της ΝΕΑΣ ΠΝΟΗΣ

Εγγραφείτε για να σας ενημερώνουμε με τα νέα μας


Μένουμε σε επαφή

Επικοινωνία

Πείτε μου πως μπορώ να βοηθήσω

Θανάσης Μανάβης

Θανάσης Μανάβης

Επικοινωνία

Ζευγολατιό Κορινθίας

200 01 - Ζευγολατιό

thanasis.manavis.official[at]gmail.com

+30 6945 581255