ΝΕΑ ΠΝΟΗ

Ανάπτυξη-Ευημερία

Το πρώτο, το κύριο, το βασικό μας μέλημα είναι να εξασφάλιση νερού για κάθε σπίτι του δήμου και νερό για άρδευση.
Αυτά είναι αδιαπραγμάτευτα για την ΝΕΑ ΠΝΟΗ

ΤΟ ΝΕΡΟ!!!
Το πιο πιεστικό, το πιο μεγάλο και το πρώτο στην ιεράρχηση μας που είναι το πόσιμο νερό.
Το καλοκαίρι, όπως και τα προηγούμενα καλοκαίρια ζήσαμε τριτοκοσμικές στιγμές, με ολόκληρα χωριά, χωρίς νερό στα σπίτια τους για ένα σχεδόν μήνα.
12 χρόνια όχι μόνο δεν έγινε το παραμικρό να βελτιωθεί το πρόβλημα. Απεναντίας το 2022 τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα από το 2010.
Τραγικά χειρότερα. Χάθηκε η ευκαιρία να ενταχθεί ο δήμος στον προγραμματισμό της περιφέρειας γιατί ο δήμος απείχε από όλες τις αρμόδιες επιτροπές.
Είναι αδιανόητο να μην έχουν νερό τα σπίτια για τις βασικές ανθρώπινες ανάγκες.
Για εμάς υπάρχει μία και μόνη λύση, που αποτελεί για όλους μας ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ.
Ο δήμος Βέλου-Βόχας θα πιεί νερό από την Στυμφαλία.
Ο δήμος Βέλου-Βόχας με δήμαρχο τον Θανάση Μανάβη και την ΝΕΑ ΠΝΟΗ θα πιεί νερό από την Στυμφαλία.
Ακόμα και αν γυρίσει ανάποδα ο κόσμος.
Κανείς δεν μπορεί να μας μπει εμπόδιο.

Αυτό δεν είναι διαπραγματεύσιμο και είναι πάνω από όλα δίκαιο.
Δεν θα πίνει όλη η Κορινθία νερό πολυτελείας και το Βέλο και η Βόχα δεν θα έχει καθόλου ή θα έχουν βούρκο.
Με οποιοδήποτε τίμημα, με κάθε κόστος, με όσο αγώνα χρειαστεί, θα αναγκάσουμε την πολιτική και πολιτειακή μας εξουσία, να παραχωρήσει άμεσα δικαιώματα χρήσης της Στυμφαλίας και στον δήμο μας.
Τρόποι να πιέσουμε υπάρχουν πολλοί.
Επί των ημερών μας όλος ο δήμος θα πίνει καθαρό νερό, όπως αξίζει.
Αυτό είναι δέσμευση.
Μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία από την Στυμφαλία και από τις πρώτες κιόλας ημέρες της θητείας μας, θα τρέξουμε .
-Θα ενώσουμε τα δίκτυα Ζευγολατιού με Βραχάτι.
-Θα κάνουμε προγραμματική σύμβαση με την ΔΕΥΑΚ Κορίνθου, για εξασφάλιση νερού από τον δήμο Κορινθίων, τους καλοκαιρινούς μήνες.
-θα ενοποιήσουμε όλες τις δεξαμενές του δήμου και θα κάνουμε κεντρική διαχείριση προκειμένου το λίγο νερό που έχουμε να καλύπτει το μέγιστο δυνατό. Για να υπάρχει δικαιοσύνη και να μην χάνεται σταγόνα νερού.
-Άμεσα θα ξεκινήσουμε μελέτη για μονάδα αφαλάτωσης στο Βραχάτι για να εξασφαλίσουμε επαρκές νερό για τις ανάγκες της κατ’ εξοχήν τουριστικής μας πόλης.
-Παράλληλα θα έχουμε στενή συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία αλλά και Πανεπιστήμια για διερευνητικές γεωτρήσεις σε όλα τα χωριά προκειμένου να αναζητήσουμε νερό όπου μπορεί να υπάρχει.
Είναι δεδομένο ότι μέχρι την τελική λύση θα κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν να μην μείνει κανένα σπίτι χωρίς νερό.
Το λέω για μία ακόμα φορά για να το ακούσουν όλοι.
Ο δήμος Βέλου-Βόχας με δήμαρχο τον Θανάση Μανάβη και την ΝΕΑ ΠΝΟΗ θα πιεί νερό από την Στυμφαλία.

ΑΡΔΕΥΣΗ: ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ
Ο δήμος Βέλου-Βόχας είναι ένας δήμος που κοινωνικά και οικονομικά στηρίζεται στον αγροτικό κόσμο και το εισόδημα από την καλλιέργεια της γης.
Η άλλοτε εύφορη και παραγωγική περιοχή, σήμερα ζει τον εφιάλτη της λειψυδρίας, της καταστροφής των καλλιεργειών και της μείωσης του εισοδήματος για χιλιάδες νοικοκυριά που βρίσκονται ένα βήμα πριν την εξαθλίωση.
Μπορεί η ύδρευση να αποτελεί το σημαντικότερο και σοβαρότερο πρόβλημα σε μία περιοχή και κοινωνία, ακολουθεί όμως η άρδευση γιατί χωρίς καλλιέργειες και χωρίς εισόδημα η υποβάθμιση της ποιότητας ζωής, η ανεργία και η φτωχοποίηση μεγάλου τμήματος του παραγωγικού ιστού , οδηγούν στην διάλυση.
Η άρδευση είναι βαθύ και πολύπλοκο πρόβλημα και η λύση του ξεπερνά τις δυνατότητες ενός δήμου, Ο δήμος όμως Βέλου-Βόχας δεν μπορεί να μένει με σταυρωμένα τα χέρια, να εξαντλείται σε επιστολές βοήθειας προς τον ΕΛΓΑ και δηλώσεις συμπάθειας στους κατεστραμμένους αγρότες.
Σε εμάς είναι βαθειά πεποίθηση ότι χωρίς νερό ξεχνάμε κάθε σκέψη για ανάπτυξη ή ευημερία. Χωρίς νερό τελειώνουμε.
Οφείλουμε να μην σφυρίζουμε κλέφτικα όταν δίπλα μας οι παραγωγοί είναι σε απελπισία.
Μπορούμε να δράσουμε.
Μέχρι να ολοκληρωθεί το φράγμα του Ασωπού και φτάσουν τα δίκτυα στα χωράφια πρέπει να εξαντλήσουμε τις δικές μας ενέργειες και δυνατότητες για πρόσκαιρες μεν πολύ σημαντικές λύσεις δε.
Η οριστική λύση μέσω Ασωπού στην καλύτερη περίπτωση θα περισσότερα από 7 χρόνια από σήμερα. Η περιοχή δεν αντέχει ούτε ένα χρόνο στην κατάσταση που βρίσκεται
Μέχρι τότε τι κάνουμε;
Ποτέ μέχρι σήμερα στον δήμο μας δεν υπήρξε ένα οργανωμένο σχέδιο βιώσιμης διαχείρισης με αποτέλεσμα οι γεωτρήσεις να εξαντλούνται καθημερινά και να είμαστε αντιμέτωποι με την λειψυδρία και την υφαλμύρωση κάθε χρόνο και χειρότερα.

Η ΝΕΑ ΠΝΟΗ, από την πρώτη στιγμή θα κινηθεί σε πολλά επίπεδα ταυτόχρονα.
1. Ο δήμος θα τεθεί σε διαρκή έκτακτη ανάγκη λόγω της καταστροφικής λειψυδρίας, που τον απειλεί με αφανισμό.
2. Σύναψη προγραμματικής σύμβασης με το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο ή άλλο εξειδικευμένο Ίδρυμα και ιδιαίτερα με τις σχολές Γεωλογίας και Γεωπονικής, για την διερεύνηση του υδάτινου δυναμικού του δήμου και την εκπόνηση των απαραίτητων μελετών, αντιμετώπισης της λειψυδρίας για την ύδρευση και την άρδευση. Οι επιστήμονες θα έπρεπε να είχαν αναλάβει το πρόβλημα και θα καθοδηγούσαν τα βήματα μας.
3. Καταγραφή όλων των γεωτρήσεων του δήμου δημοτικών και ιδιωτικών , των δικτύων άρδευσης και των ποσοτήτων των αντλούμενων υδάτων, για να μπορεί να διαμορφωθεί ένας κεντρικός σχεδιασμός ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες που τα κτήματα ξεραίνονται.
4. Καθαρισμός της λιμνοδεξαμενής Κυρά-Βρύσης για να αξιοποιηθούν τα 27.000 κυβικά μέτρα νερού που μπορεί να συλλέξει.
5. Ολοκλήρωση της νέας λιμνοδεξαμενής που είναι σε εξέλιξη στο Βέλο
6. Άμεση σύνδεση του αποχετευτικού Βέλου στον Βιολογικό Κιάτου, για να έχουμε δικαιώματα από το πολύτιμο νερό του βιολογικού.
7. Θα στοχεύσουμε να μην πηγαίνει στην θάλασσα τον χειμώνα ούτε σταγόνα νερό και θα ζητήσουμε χρηματοδότηση για μικρά ανασχετικά φράγματα σε όλα τα ποτάμια και χειμάρρους του δήμου για να εμπλουτίζεται ο υδροφόρος ορίζοντας, όπως επίσης και την αξιοποίηση των νερών των Εθνικών δικτύων που σήμερα δημιουργούν μόνο πλημμυρικά φαινόμενα.
8. Στο τομεακό πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης μπορούν να ενταχθούν τόσο μικρομεσαία εγγειοβελτιωτικά έργα προϋπολογισμού μέχρι 2,2 εκ. ευρώ για τα οποία αρμοδιότητα έχει η Περιφέρεια Πελοποννήσου αλλά και μεγάλα εγγειοβελτιωτικά έργα με απευθείας χρηματοδότηση από το ΥΠΑΑΤ.
Θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα αφού φυσικά έχουμε έτοιμες μελέτες για την ένταξη μας σε κάθε πρόγραμμα και την χρηματοδότηση τέτοιων έργων.
Η περιοχή μας με μία νέα πολιτική στον αγροτικό τομέα μπορεί στην κυριολεξία να γίνει το «Περιβόλι της Αθήνας». Αυτός είναι ο μεγάλος στόχος.
Κάθε μέρα να τροφοδοτούμε με την παραγωγή μας το τραπέζι 5.000.000 ανθρώπων που το έχουν ανάγκη και βρίσκονται δίπλα μας.
Πρώτα λοιπόν πρέπει να εξασφαλίσουμε το νερό που είναι το «ΖΕΙΝ» και μετά να σχεδιάσουμε για το «ΕΥΖΕΙΝ».

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ
Έχουμε ήδη εκφράσει τις ενστάσεις μας και έχουμε θέσει πολλά ερωτηματικά για την ανάθεση του δημοτικού ηλεκτροφωτισμού σε ιδιωτική εταιρεία.
Η επαναξιολόγηση της σύμβασης και των αποτελεσμάτων της, είναι πρώτη προτεραιότητα για την δημοτική μας αρχή.
Η θέση μας είναι ξεκάθαρη απέναντι στις αυξήσεις των δημοτικών τελών.
1. Ανακύκλωση και την διαλογή στην πηγή που θα μειώσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τα παραδοτέα απορρίμματα.
2. Καταμέτρηση των πραγματικών τετραγωνικών στον δήμο Βέλου-Βόχας με αποτέλεσμα να χάνονται κάθε χρόνο πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και να πληρώνουν οι φτωχότεροι μεγαλύτερα τέλη. Τα αδήλωτα τετραγωνικά είναι άπειρα.
3. Κατηγοριοποίηση των συντελεστών οικιακής και επαγγελματικής χρήσης. Το μικρόσπιτο δεν μπορεί να πληρώνει τα ίδια με την βίλα, το μικρομάγαζο με το πολυκατάστημα και τις μεγαλοεταιρίες, το μικρό κατάλυμα με το πεντάστερο ξενοδοχείο.
4. Εξ ορθολογισμός των δαπανών για να μην αυξάνονται τα δημοτικά τέλη


ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΑ ΣΤΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ
Από το 2019 προσπαθήσαμε να το πετύχουμε καταθέτοντας εναλλακτικό προϋπολογισμό στον δήμο.
Δεν θέλουμε τους προέδρους να παρακαλούν τους αντιδημάρχους για τα αυτονόητα.
Θέλουμε να μπορούν την στιγμή που δημιουργείται ένα πρόβλημα να το λύνει το κοινοτικό συμβούλιο, χωρίς καμία διαμεσολάβηση. Τα προβλήματα καθημερινότητας και έκτακτων αναγκών πρέπει να λύνονται αυθημερόν.
Θέλουμε οι πρόεδροι να μπορούν να βελτιώνουν ή να διορθώνουν τις υποδομές των χωριών , χωρίς να περιμένουν μήνες την ανταπόκριση του δήμου, που ίσως να μην γίνει και ποτέ.
Η ΝΕΑ ΠΝΟΗ θα δώσει την ευχέρεια στα κοινοτικά συμβούλιο και τους προέδρους να είναι χρήσιμοι και λειτουργικοί.
ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ:
150.000 στον προϋπολογισμό που θα κατανέμονται στα χωριά και θα τα διαχειρίζονται οι πρόεδροι, για άμεσες ανάγκες και μικροέργα, όπως νόμιμα διαχειρίζονται την πάγιες εντολές.
Η κατανομή των χρημάτων αυτών θα γίνεται αναλογικά με τον πληθυσμό.
Τα μεγαλύτερα έργα και προβλήματα των χωριών θα είναι στην ευθύνη του δήμου και του αρμόδιου αντιδημάρχου καθημερινότητας.
Ξαναδίνουμε ζωή στα χωριά μας.

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ
Οφείλουμε να είναι ο δήμος καθαρός όλες τις εποχές του χρόνου και να μειώσει τον όγκο των απορριμμάτων. Ανεξάρτητα αν σήμερα έχει ξεκινήσει η παραλαβή των απορριμμάτων από τα εργοστάσια, οφείλουμε να μειώσουμε τους όγκους για το κόστος της περιφερειακής διαχείρισης είναι εξαιρετικά υψηλό και απαγορευτικό.

ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΣ
*Ολοκλήρωση της δημιουργίας του Πράσινου σημείου στον δήμο και εντατικοποίηση της ανακύκλωσης
*Ενίσχυση της υπηρεσίας με τα απαραίτητα οχήματα και μηχανήματα, πολλαπλών χρήσεων.
*Ανάπτυξη Νέου μοντέλου στην αποκομιδή απορριμμάτων-Τοποθέτηση Νέων έξυπνων κάδων
Ανακύκλωση στην πηγή και πιλοτικά προγράμματα.
Αύξηση των εποχιακών εργαζομένων ειδικά για την τουριστική περιοχή


ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
Επικεφαλής του συνδυασμού "Νέα Πνοή"

Εγγραφείτε για να σας ενημερώνουμε με τα νέα μας


Μένουμε σε επαφή

Επικοινωνία

Πείτε μου πως μπορώ να βοηθήσω

Θανάσης Μανάβης

Θανάσης Μανάβης

Επικοινωνία

Ζευγολατιό Κορινθίας 

200 01 - Ζευγολατιό

thanasis.manavis.official[at]gmail.com

+30 6945 581255